Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Solvik-Olsen vil kjøre fortere

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen har kjørt en uke på veien fra Oslo til Kirkenes. Han vil ha høyere fartsgrenser på veien E6.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen har sittet en drøy uke i bilsetet. Han har kjørt mellom Oslo og Kirkenes. Det bør bli høyere fartsgrenser på E6, mener han.

– Det gir ingen mening å kjøre langs visse strekninger i 50, 60 eller 70 kilometer i timen. Det tar altfor lang tid, og du får et vanskelig bo- og arbeidsmarked. Du får mindre investeringer fra næringslivet. Årsaken er at ting blir for langt vekk. Folk regner ikke nødvendigvis avstand i kilometer. Men de regner den i tid, sier Solvik-Olsen til kanalen NRK.

Han er på veien fordi han til ofte får henvendelser fra lastebilsjåfører. Også folk rundt om i landet tar kontakt. De sier at veiene ikke er gode nok. Underveis skal samferdselsministeren og hans følge ha møter om både jernbane, havner og telekommunikasjon. Det er langs den over 2.000 kilometer lange veien til Kirkenes.

Solvik-Olsen er sikker på at å øke fartsgrensene er en av metodene som må brukes.

– Det er nødvendig å få en bedre standard og kutte avstander noen steder. Men også å få opp farten og øke fartsgrensene. Det er en viktig del av helheten, sier han.