Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sommeren varer litt til

Den første høstmåneden nærmer seg. Mange har merket at det har blitt kaldere.

August er snart slutt. Men vi beholder sommeren litt til, sier meteorologen.

– Det blir fortsatt noen hyggelige temperaturer framover. Opp mot 20 grader og sol i Sør-Norge, sier stats-meteorolog Charalampos Sarchosidis til nyhetsbyrået NTB. Sarchosidis jobber ved Meteorologisk institutt i Tromsø.

Det blir mye likt vær som onsdag framover.

– Det er verken kraftig lavtrykk eller stort høytrykk i vente. Været blir litt både og, men brukbart. Det blir spredte regnbyger i sør og nord. Så blir det noen gløtt av sol. Det blir helt klart mulig å se sola framover. Det er østafjells som får mest solskinn, sier Sarchosidis.

De fleste har nok merket at det er kaldere.

– Vi har sett en del morgentåke i det siste. Siden det er kjøligere om morgenen. Det er ikke noe vi ser i juli. Det er mer typisk for august, når sola ikke er like lenge oppe på himmelen, forklarer meteorologen.

I Nord-Norge er det vesentlig kaldere. Med rundt 8 grader i Tromsø onsdag. Her blir den neste tiden preget av pålandsvind. Den bringer kjølig vind inn fra havet. Det er ventet mellom 8 og 12 grader framover i Nord-Norge.

I Midt-Norge blir det fint vær fram til og med lørdag. Det kan bli opp mot 16 til 17 grader. Søndag blir en våt dag med regn.

På Vestlandet er det ventet byger i indre strøk. Temperaturene vil nå 19 til 20 dager når sola skinner, sier meteorologen.

På Sørlandet kan det blåse en del. Det gjelder lengst i sør på lørdag.

– Men så blir det bra igjen. Det er et lavtrykk over Danmark. Det kommer så vidt over Norge, forteller Charalampos Sarchosidis.