Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Søstrene kan være i Russland

De to søstrene som ble bortført, er trolig i Russland. Det tror eksperter.

Det er tre dager side søstrene Rajana og Somaja ble bortført i Kongsvinger. Eksperter på bortføringer av barn tror at jentene allerede er i Russland. Jentene er norske statsborgere. Det kan likevel bli vanskelig å få dem tilbake til Norge.

– Russiske myndigheter har vært borti lignende saker. Da har de sagt at norsk barnevern ikke har noen rett til å ta barna fra russiske statsborgere. Derfor tror jeg ikke norske myndigheter har mye å stille opp med hvis jentene allerede er i Russland, sier Kjell Schevig til avisa VG.

Jentenes far er fra Tsjetsjenia og er russisk statsborger, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Schevig leder nettstedet bortført.no. Den er laget av foreldre med barn som er bortført til utlandet. Schevig tror jentene er blitt kjørt i bil helt til den russiske grensen. Det er fordi det da er lettere å unngå politiet. Både flyplasser og havneområder i Norge og utlandet ble varslet om bortføringen. Det skjedde gjennom den internasjonale etterlysningen fra norsk politi.

Norsk politi står fremdeles uten konkrete spor etter de to jentene. De er 6 år og 8 år gamle. Faren deres er siktet for frihetsberøvelse. Moren er siktet for å ha vært med på det. Søstrene var sammen med fosterforeldre da de ble bortført.

Politiet har pågrepet en 30 år gammel mann i saken. Han eide en av bilene politiet mener ble brukt i bortføringen. Mannen er også siktet for medvirkning til frihetsberøvelse. Politiet vil vurdere om han skal varetektsfengsles, skriver avisa Aftenposten.

LES MER HER: Har funnet bil og tatt mann

De to søstrene ble bortført rett etter at de gikk av skolebussen. De ble ført bort av to maskerte menn i bil. Jentenes far hindret fosterforeldrene å ringe politiet. Dermed tok det tid før politiet fikk beskjed, skriver nyhetsbyrået NTB.

Politiet har fått flere tips i saken.