Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Spente partiledere stemte

Lederne for de største partiene har stemt.

Statsminister Erna Solberg ventet til valgdagen med å stemme. Flere av de andre parti-lederne valgte å stemme søndag.

Erna Solberg er leder for partiet Høyre. Hun gav sin stemme mandag formiddag på Apeltun skole hjemme i Bergen. Solberg ble fulgt av mange journalister. Hun spøkte med at det var hemmelig hva hun skulle stemme.

Statsministeren sa at hun tror Høyre og Fremskrittspartiet kommer til å få flest stemmer i valget.

– De siste meningsmålingene viser jo at det er mulig. Det er veldig avhengig av hvem som har klart å nå ut til velgerne det siste døgnet. Hver stemme teller, sa Solberg.

 

Jonas Gahr Støre er leder for Arbeiderpartiet (Ap). Han er også kandidat til å bli ny statsminister. Støre stemte på Svendstuen skole på Slemdal i Oslo søndag.

– Det er høytidlig å stemme. Det blir et spennende valg, sa Ap-lederen.

Han har i alle fall én velger i kona Marit Slagsvold.

– Jeg stemmer Arbeiderpartiet. Ingen tvil, sa Slagsvold.

 

Også Siv Jensen stemte søndag. Hun er leder for Fremskrittspartiet (Frp).

– Jeg har en veldig god følelse. Jeg tror at dette kan gå bra og at Frp kan fortsette å styre landet i fire år til, sa Jensen.

Hun gav stemmen sin på Kastellet skole på Nordstrand i Oslo.

 

Trygve Slagsvold Vedum stemte søndag hjemme i Ilseng i Romedal. Vedum er leder for Senterpartiet (Sp).

– Politikk er ikke idrett. Det er bare politiske kommentatorer som er opptatt av dette med form, sa Sp-lederen til nyhetsbyrået NTB.

 

Knut Arild Hareide var spent før han stemte søndag. Hareide er leder for Kristelig Folkeparti (KrF). Han stemte på Disen skole i Oslo. Regnet pøste ned, men det tok han bare som et tegn på lykke.

Hareide sier KrF ikke har lyktes godt nok med å få oppmerksomhet om sine saker.

– Vi opplever vel at meningsmålingene har tatt all oppmerksomhet. Ingen saker har virkelig preget valgkampen, sa Hareide til NTB.

 

Rødts leder Bjørnar Moxnes avga sin stemme i Oslo mandag formiddag. Rødt har i dag ingen representanter på Stortinget. Nå håper Moxnes på en plass.

Partiet kan få sju-åtte representanter på Stortinget. Da må Rødt få mer enn fire prosent oppslutning i hele landet.

 

Audun Lysbakken er leder for Sosialistisk Venstreparti (SV). Han stemte også på valgdagen. Det gjorde han på Hallagerbakken skole i Oslo.

– Vi har gjort en god valgkamp. Den er vi stolt av. Vi har fått snakket om det vi synes er viktig. Men nå er det opp til velgerne. Jeg er selvfølgelig veldig spent på hvordan det går. Nå får vi se hvem som får flertall. Dette blir utrolig spennende, sa Lysbakken.

 

Rasmus Hansson stemte mandag ettermiddag. Han er talsperson for Miljøpartiet De Grønne (MDG).

Siste partileder som stemte ved dette valget var Trine Skei Grande. Hun er leder for Venstre og gav sin stemme på Gamlebyen skole i Oslo mandag ettermiddag. Skei Grande skulle gjerne hatt litt mer tid på valgkampen.

– Dette blir kjempespennende. Det har gått bare oppover siden vi startet valgkampen. Jeg skulle gjerne hatt en uke til, så kanskje vi kunne overtalt enda flere, sier Skei Grande til kanalen TV 2.

Vis bildetekst