Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sprenger resten av E18-brua

Onsdag sprenges 70 meter til av den skadde Skjeggestadbrua på E18. Det er ennå uklart når den andre brua kan åpnes igjen.

I forrige måned sprengte Statens vegvesen deler av Skjeggestadbrua ved Holmestrand i Vestfold. Nå skal 70 meter til av brua fjernes. Klokka 13 kommer smellet. Da sprenger de restene.

Stolpene til brua ble skadd da leire under brua raste ut. Det skjedde 2. februar. Ingen ble skadd, men E18 har siden vært stengt på stedet. Titusener av personer har måttet kjøre andre veier for å komme seg sørover eller nordover E18.

I mai er Vegvesenet trolig helt ferdig med å rive de siste restene av brua. Det gjelder brua som har ført bilene sørover. Den andre brua har fått mindre skader og blir stående. Men det er ennå usikkert om den blir åpnet igjen før sommeren. I forrige måned trodde de at brua ville åpnes om noen måneder.

Vegvesenet har måttet forberede flere ting før de sprenger brua onsdag. De har lagt ut knust betong og Leca-kuler. De skal være som en pute for delene fra brua som faller ned, skriver nyhetsbyrået NTB.

Skjeggestadbrua skal bygges opp igjen slik den var. Det kan ta ett år. De som bygger bru, skal gjøre grunnen sterkere. De vil bruke kalk og sement der så stolpene står stødigere.

LES MER HER: Åpnes om noen måneder