Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Står fast mellom store ras

Det kom flere ras i Sogn og Fjordane tirsdag. Biler står fast på veien.

Flere bygninger og veier er ødelagt av rasene. Det finnes ennå ingen hel oversikt over ødeleggelsene. Veien E39 er stengt flere steder mellom Førde og Skei. Det har også blitt flere skader på veien.

– Flere biler står fortsatt mellom forskjellige ras. Mange har valgt å sove i bilene sine i natt. Det sier Stein Rune Halleraker i Vest politidistrikt.

Han sier til kanalen NRK at det er vanskelig å få kontakt med folk som er mellom de ulike rasene.

Det regnet mye i Sogn og Fjordane tirsdag. Flere elver vokste. Det kom mange ras. Det siste raset ble meldt inn klokka 20.45 tirsdag kveld. Det gikk over fylkesvei 451 ved Marteslåttene. Noen trodde de så flere biler og personer i vannet. Det er gjort søk fra helikopter og med båt. Men det er ikke funnet noe. Verken personer eller biler er meldt savnet.

Samtidig er det for tidlig å søke i områdene der det har kommet ras. 

Minst 150 mennesker har måtte flytte fra hjemmene sine som følge av raset. De samler seg på Skei Hotel og Gjesthella Ungdomshus i Vassenden i Jølster. Flere har også flyttet til naboer og folk de kjenner.

Raset fikk også følger for telefondekningen i området. Dermed har ikke folk kunnet kontakte venner og familie. Store områder i kommunene Jølster, Førde og Gloppen er uten mobildekning.

– Det er en del personer vi ikke vet hvor er. Men ingen personer er meldt skadd, sier Halleraker.

Politiet jobber med å få oversikt over hvor alle kan være. Enten på senterne eller andre steder i rasområdet.

Da veiene ble stengt, ble det satt inn flere ferger mellom bygder. Veiene kan bli åpnet senere onsdag. Det vil Vegvesenet vurdere.