Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Statsråd-trøbbel for de blå-blå

Det blir ikke enkelt å finne ut hvilke statsråder som skal være med i den nye regjeringen. Høyre har for mange som er gode. Frp har for få.

Fremskrittspartiet (Frp) mangler gode folk til å lede departementene. Høyre har for mange, skriver avisa VG. Det kan gjøre det utfordrende for Frp-leder Siv Jensen og Høyre-leder Erna Solberg. De to partiene skal lage det som kalles den blå-blå regjeringen. Det er fordi begge partiene er borgerlige partier.

LES MER HER: Starter letingen etter statsråder

Avisa VG har snakket med tre sentrale kilder i Frp. De vil ikke si navnet sitt. De sier til VG at Frp kan få problemer med å finne gode nok folk til de statsrådene-plassene de skal fylle.

Problemet har vært diskutert i partiet siden 2009. Da gjorde Frp et godt valg. Partiet har snakket om å hente inn folk fra næringsliv og organisasjoner til disse jobbene. Flere mener imidlertid at dette ikke er så lurt, skriver avisen.

Erna Solberg blir statsminister i den nye regjeringen. Hun bekrefter til avisa at Høyre trolig får 12-13 statsråder, mens Frp kan få åtte.

Høyre har imidlertid nok av folk å velge mellom. De har flere kandidater til hver ministerpost.

Høyre og Fremskrittspartiet startet regjerings-forhandlingene på Sundvolden Hotel tirsdag. De har mye de skal snakke om før de kan overta etter den rødgrønne regjeringen.

Les alt om valget her.