Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Stjeler skiene mens du drikker kakao

Flere dyre ski stjeles både i Norge og på skistedene i andre land. Tyvene slår gjerne til mens eieren tar seg en kort pause.

Det stjeles flere ski enn før. Det skjer både i Norge og i andre land. Skiene som stjeles er også dyrere enn tidligere. Forsikrings-selskapet Europeiske Reiseforsikring har laget en oversikt. De har sett på prisene på ski som ble stjålet fra slutten av januar til midten av mars. I gjennomsnitt kostet skiene 6.000 kroner. Noen personer hadde mistet ski som var verdt opp til 15.000 kroner. 

 – Vi tror det er profesjonelle tyver som følger med når skiløperne tar seg en pause og setter igjen kostbare ski eller snowboard utenfor, sier  assisterende informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland i Europeiske Reiseforsikring.

Tyvene vet at folk ikke kan ta med seg et dyrt snowboard inn for å spise. Utenfor spisestedene er det ofte mange folk. Dermed er det liten fare for at tyvene blir oppdaget, sier Vennesland.

Forsikrings-selskapene tror at mye av det som stjeles blir solgt videre. 

– Vi ser flere tyverier fra skisteder i Frankrike og Østerrike enn tidligere. Det henger sammen med at nordmenn reiser mer på skiferie til disse landene. Men de fleste skityveriene skjer i Norge, sier Vennesland.

I vinter har tyvene blant annet vært på kjente skisteder som Hemsedal, Hovden, Trysil og Voss. Det viser en liste over tyverier som er anmeldt i vinter.

De fleste tyveriene skjer mens eieren er inne på et spisested, i butikker eller hoteller. Ofte er det nok å være vekk fra skiene bare noen minutter, så er de stjålet.

Men heller ikke skiboksen på bilen er trygg. Det har skjedd tyveri fra skibokser som er låst og fra bagasjerom i busser.

– Vi kan bare oppfordre folk til å ta best mulig vare på skiene sine, gjerne splitte dem og plassere dem langt fra hverandre, sier Vennesland.

De som driver skistedene bør sørge for at folk kan sette fra seg ski og snowboard trygt, sier hun. 

– Det er ikke noen god reklame når folk blir stående midt i bakken uten skiene sine, sier Vennesland.