Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Stolt parade

Stolthetsprisen 2010 deles ut lørdag. Det skjer under stolthets-paraden i Oslo.

Stolthets-paraden er en parade for funksjonshemmede. Den arrangeres for tredje gang. Det skjer i Oslo lørdag. Stolthets-paraden går fra Youngstorget til Universitetsplassen. Paraden i 2009 var den største mønstringen av funksjonshemmede som noen gang har vært i Norge.

På Universitetsplassen deles årets Stolthetspris ut. Prisen gis til en person som har gjort en spesiell innsats for folk med funksjons-nedsettelser. I år får Tove Brandvik prisen. Hun er politiker for Arbeiderpartiet (Ap). Brandvik jobber i arbeids- og sosialkomitéen på Stortinget. Hun sitter i rullestol. Brandvik har lenge kjempet for rettighetene til de som har nedsatt bevegelighet.
– Retten til dette handler om likestilling. Og frihet til å bestemme over mitt eget liv. Hvis jeg kan lede landet fra Stortinget, kan jeg vel bestemme hjemme også, sier Brandvik til Klar Tale.

Flere hundre mennesker vil være i gatene lørdag. Stolthets-paraden har slagordet "stolt, sterk og synlig". Målet er å vise samfunnet at funksjonshemmede har en plass i samfunnet. Og at mennesker med funksjons-nedsettelser ikke er svake og underlegne. Eller kan fratas evnen til å styre egne liv.

Stolthets-paraden skjer 12. juni kl. 12:00 i Oslo.