Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Stor redningsaksjon i Dalsfjorden

En mann falt over bord fra en båt i Dalsfjorden. Mange redningsfolk leter etter ham.

Både rednings-helikopter, redningsskøyte og dykkere er med i et søk. De leter etter en mann som falt over bord fra en fritidsbåt. Det skjedde i Dalsfjorden i Sogn og Fjordane.

Politiet fikk melding om det som hadde skjedd klokka 12.05 torsdag. Flere vitner meldte om at en mann hadde falt over bord fra en fritidsbåt. Den var ute mellom Bjerganeset og Holmen i Dalsfjorden i Fjaler kommune.

– Vi ble varslet av andre båter som er i nærheten. Båten er rundt 200 meter utenfor Bjerganeset, sier Morten Rebnord til nyhetsbyrået NTB. Han er operasjonsleder i Vest politidistrikt.

– Et rednings-helikopter søker i området. Redningsskøyten er på vei mot stedet. Det blir også fløyet inn dykkere fra Bergen. De skal delta i søket, sier operasjonslederen.

Det var også to barn om bord i båten. Det skriver politiet på nettsamfunnet Twitter. Barna er uskadd. De blir tatt vare på av familien. Det er barnas far som er savnet, bekrefter politiet. 

Hovedrednings-sentralen leder aksjonen. De sier at situasjonen er uavklart. De leter etter den savnede i et stort område.

– Det er gode forhold i området. Været er relativt greit med lite vind og regn, sier Ståle Jamtli til NTB klokka 13.30. Han jobber ved Hovedrednings-sentralen i Sør-Norge.

Flere andre båter deltar også i søket. Politiet leter på stranden. De sjekker om mannen kan ha kommet seg i land selv.