Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Store kutt i Aker Solutions

Opp mot 500 ansatte kan måtte slutte i selskapet.

Opp mot 500 ansatte i selskapet Aker Solutions kan måtte slutte. Selskapet må kutte kostnader på grunn av dårligere tider i oljebransjen.

– Aker Solutions har fortalt ansatte om at det er behov for færre folk. Det er på grunn av et lavt aktivitetsnivå i markedet, heter det i en melding fra selskapet.

Kuttplanene vil kunne gå ut over ansatte på Fornebu i Bærum, Stokke i Vestfold, Moss i Østfold og Tranby i Buskerud, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Noen av kuttene gjøres ved at den ansatte frivillig slutter. Det kan være folk som er eldre og snart skal slutte uansett. Mens andre kan jobbe med nye ting innen samme selskap. Men noen må likevel slutte ufrivillig.

– Oljeselskapene reduserer sine investeringer og utsetter prosjekter. Det har ført til mindre aktivitet i det norske oljeservice-markedet det siste året, forklarer Per Harald Kongelf. Han er sjef for Aker Solutions i Norge.

Mange selskaper som jobber med olje har måttet be ansatte om å slutte. Oljeprisen er lav og bedriftene investerer ikke like mye som før. Derfor trenger de ikke så mange ansatte.