Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Store skader etter regnværet

Flere hundre skader er meldt inn til forsikrings-selskapene etter regnet og lynene i helgen. Og dessverre: det blir mer dårlig vær.

I flere uker har folk kost seg med sol og bading. I helgen tok godværet slutt mange steder. Isteden fosset regnet ned, og det lynet og tordnet flere steder. Særlig merket Østlandet godt til regnet.

– Det er meldt om flere hundre skader som følge av regnet på Østlandet, sier Ole Irgens til nyhetsbyrået NTB. Han jobber i i forsikrings-selskapet Tryg. Forsikrings-selskapet Gjensidige har fått inn 250 saker.

Dessverre kommer ikke sola tilbake med det første. De nærmeste dagene blir det mer regn og tordenvær flere steder i landet, særlig på Østlandet. Det sier Meteorologisk institutt. Og tropevarmen er trolig uansett over for sesongen. Viftene du har stående, kan settes inn i boden igjen.

Ifølge meteorologene var alt regnet som kom søndag «voldsomt». Regnet skapte problemer både for fly, strøm, fotballkamper, brannvesenet og veivesenet.

Det var ikke bare alt regnet, men også lynet som sørget for skader.

– Elektronisk utstyr kan bli ødelagt når tordenværet kommer. For eksempel ødelegges om lag 3.000 PC-er i løpet av peioden med lyn, forteller Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige.