Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Stort diesel-utslipp på Karmøy

120.000 liter diesel har lekket fra en tank. Den ligger på Hydro Aluminiums anlegg på Karmøy i Rogaland.

Ulykken skjedde natt til tirsdag. Det lakk ut 120.000 liter diesel-olje fra oljefirmaet Uno-X Energi sitt anlegg på Karmøy. Politiet fikk melding om utslippet omtrent klokken 08.00 tirsdag morgen.

Svein Sørensen er operasjons-leder ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

– En god del har havnet i sjøen. Vi jobber nå med å samle opp dette med det vi har av olje-lenser, sier han til nettavisa Dagbladet.no.

Kystverket opplyser at rundt 120.000 liter diesel har lekket ut. Diselen ligger i oppsamlings-tanker og i sjøen. Det er lagt ut lenser. Båter er i gang med å samle opp dieselen.

Uno-X Energi forteller at uhellet skjedde natt til tirsdag. Ulykken skjedde da de skulle drenere en lagrings-tank. Det betyr at de skulle fjerne vann fra tanken.

– Dette er selvsagt meget beklagelig. Vi jobber på spreng sammen med alle fag-eksperter for å rydde og samle opp, sier Jarl Farstad. Han er administrerende direktør i Uno-X Energi. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Kystverkets overvåkings-fly er på vei til området. De skal skaffe en oversikt over forurensningen fra dieselen. Kystverkets oljevern-båt «Oljevern 01» er også med på aksjonen.

Svein Erik Wiksnes er informasjons-sjef for Hydro på Karmøy.

– Lekkasjen kommer fra Uno-X. Ved 10-tiden var lenser lagt ut i Karmsundet. Det er et forsøk på å samle opp utslippet, sier han til Haugesunds Avis.

Utslippet skal etterforskes av Karmøy lensmannskontor.