Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Stortinget vil ikke forby tigging

Flertallet av politikerne på Stortinget vil begrense tigging på offentlige steder. Men de vil ikke ha et forbud mot tigging.

Mandag kveld vil politikere Stortinget stemme om vi skal få en ny politilov. Den skal bestemme om det er lov å tigge i landet. Flertallet på Stortinget vil gå inn for at politiet og kommunene kan bestemme begrensninger om når og hvor det skal være lov til å tigge. Men flertallet vil ikke ha forbud mot å tigge.

LES OGSÅ HER: Vil ikke forby tigging

Det er regjeringspartiene Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti som kommer til å få det som de vil. Partiene har flertallet på Stortinget. De sier at det er bare Danmark og Storbritannia av land som ligner på Norge som har forbud.

Høyre og Fremskrittspartiet vil ha forbud mot tigging. De mener at regjeringen skyver problemene over på politiet og kommunene.

Partiene sier at det blir et forbud hvis de vinner valget i høst.

LES OGSÅ HER: Regjeringen sier nei til tiggeforbud

Det er Justis-departementet som kommer med det nye forslaget på politilov som Stortinget skal stemme over. I forslaget står det at Oslo skiller seg ut fra resten av landet med mye tigging. Men likevel bør det ikke være et forbud.