Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Stortingspresidenten måtte svare

Stortingets byggeprosjekt har blitt mye dyrere enn planlagt. I dag måtte stortingspresidenten svare for seg.

Prisen på Stortingets byggeprosjekt kan ende på 2,3 milliarder kroner. Det er enda 500 millioner kroner mer enn det som var gitt i ekstra støtte. Stortingets direktør Ida Børresen har sluttet. Flere mener at også stortingspresident Olemic Thommessen må slutte.

Thommessen fra partiet Høyre har hatt ansvar for byggeprosjektet. Han sier han har gjort det som er vanlig i byggesaken.

– Vi har hatt en klar inndeling. Det er direktøren som rapporterer til presidentskapet. Vi har hatt folk i prosjektet til stede ved møtene. Vi har hatt full tilgang til å stille spørsmål og få den informasjonen vi trengte. Jeg mener vi har fulgt de rutinene man kan forvente og som man bør ha, sa Thommessen.

Onsdag snakket han på en pressekonferanse på Stortinget.

Flere mener stortingspresidenten må slutte i jobben sin. Det er fordi han ikke har hatt god nok kontroll med byggeprosjektet.

– Vi har et stort byggeprosjekt som må fullføres. Vi bør finne gode tiltak så vi kan komme mest mulig helskinnet gjennom dette krevende prosjektet, sier han.

Thommessen vil informere Stortinget om saken. Han vil ikke si om det er aktuelt at politikerne stemmer over jobben hans som stortingspresident.

Byggeprosjektet på Stortinget startet med en oppussing av et kontorbygg. Det har blitt til totalrenovering av det bygget. I tillegg blir det bygget nytt postmottak og innkjøringstunnel. I 2011 skulle det koste 70 millioner kroner. Nå er prisen på 2,3 milliarder kroner.