Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Støtter å vurdere asylsaker på nytt

Senterpartiet støtter et forslag fra Arbeiderpartiet. De vil at asylsaker fra unge afghanere skal vurderes på nytt.

Arbeiderpartiet (Ap) får støtte fra Senterpartiet (Sp) om et forslag. De vil at asylsaker fra unge afghanere skal vurderes på nytt. Forslaget får dermed flertall.

Aps forslag handler om enslige asylsøkere mellom 16 og 18 år. Det er bestemt at de skal sendes tilbake til landet sitt. Forslaget til Ap går ut på at disse skal få saken vurdert på nytt. Partiet vil vente med å sende dem ut til sakene er tatt opp til ny vurdering. 

Halvparten av asylbarna med midlertidig opphold er blitt borte. 

Både Senterpartiet og Arbeiderpartiet sa i forrige uke nei til et forslag fra Sosialistisk Venstreparti (SV). SV ville ha midlertidig stopp i å sende tilbake asylsøkere til Afghanistan. Mange i Ap og Sp reagerte på at partiene sa nei til forslaget.

Sp var ikke helt enige i det siste av Aps fire forslag.

– Vi varslet Ap om at vi ikke kunne støtte det forslaget slik det lå. Ap skrev det på en annen måte slik at det ble bedre. Da stemmer vi for alle fire forslagene, sier Trygve Slagsvold Vedum til nyhetsbyrået NTB. Han er leder for Sp.

Kristelig Folkeparti kommer til å støtte SVs opprinnelige forslag. Men de støtter Aps forslag dersom SVs ikke blir vedtatt. Det får NTB opplyst. Venstre vil komme med et eget forslag. Men de vil støtte Ap-forslaget dersom deres eget ikke blir vedtatt.