Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Straffer festing og busstur uten munnbind

Dersom du glemmer munnbind på butikken i Oslo, kan du få bot på 2.000 kroner. Og hvis du lager fest, kan det bli enda dyrere.

I helgen fikk en som holdt fest bot på 10.000 kroner. Politet har varslet at de vil bli strengere i å følge opp de lokale korona-reglene i Oslo. Tirsdag gikk de ut med en liste over bøtesatser for brudd på smittevern-reglene.

Til nå er det mest dem som har brutt karantenen sin som har fått straff. Men nå vil politiet også straffe de som drar på fest, og de som ikke bruker munnbind.

Så dyrt kan det bli:

* 20.000 kroner for å bryte karantene eller isolasjon. Det gjelder altså dersom man har vært i utlandet eller i nærkontakt med en smittet. Eller dersom man selv er smittet.

* 2.000 kroner for å ikke bruke munnbind på buss, trikk og tog. Det gjelder når det ikke er mulig å holde en meters avstand til andre.

* 2.000 kroner for å ikke bruke munnbind i butikker, på kjøpesentre og restauranter. Det er hvis det ikke er mulig å holde en meters avstand. Det vil også gjelde i kirker, moskeer og lignende. Og i lokaler for kultur og sport.

* 10.000 kroner for å arrangere fest med flere enn ti deltakere. Eller for å arrangere fest på et sted som er så lite at man ikke klarer å holde 1 meters avstand.

* 5.000 kroner for å delta på slike fester. Ved grove brudd kan boten bli dobbelt så høy.

* 20.000-50.000 kroner for brudd på forbudet mot å skjenke alkohol på serveringssteder.

Forrige fredag fikk en som holdt fest bot. Politiet fikk melding om støy fra en leilighet, og tips om at mange befant seg på denne festen. Da politiet kom, traff de flere personer inne i leiligheten. Noen på vei ut.

– Det viste seg at det var blitt avholdt en fest med flere enn ti personer i leiligheten. Arrangøren av festen fikk 10.000 kroner. Det skriver politiet i en pressemelding.

Politiet sier at de også kan straffe deltakerne. Nå jobber de med å finne ut hvem som var tilstede på denne festen.