Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

«Stranger Things» er tilbake

Mange liker TV-serien «Stranger Things». Derfor ser du også mye reklame i den.

Folk kunne kjøpe brusen New Coke i bare 79 dager. Mange protesterte kraftig mot den. Coca-Cola endret oppskriften på cola, noe folk mislikte.

New Coke får likevel bli med i TV-serien «Stranger Things». Seriens tredje sesong har premiere torsdag. Kanalen Netflix viser den.

Handlingen er lagt til 1985. Det var da Coca-Cola fikk så mye kjeft for New Coke.

Det var derfor naturlig å ta med New Coke i serien. Det sa Matt og Ross Duffer til avisa The New York Times. Brødrene har skapt serien.

Coca-Cola er ikke alene. Mange har skaffet seg plass i serien. Både kleskjeden H&M, burgerkjeden Burger King og klesmerket Levis er med, skriver den amerikanske avisa.

Ingen fikk betalt for at New Coke var med i serien. Det sier folk fra både Coca-Cola og Netflix.

Coca-Cola har likevel gravd fram oppskriften fra 1980-tallet. De skal lage en halv million bokser med colaen, ifølge The New York Times.

Netflix hevder de ikke tjener penger på mye av reklamen i serien. Men Netflix får penger når klær og ting merkes med «Stranger Things».

– Håpet er mer omtale av serien, sier brødrene som lager den.

Mange liker «Stranger Things». Den er fylt med minner fra 1980-tallet. Serien får karakter 8,9 av 10 på nettstedet IMDb. Den første sesongen kom i 2016.

Serien startet med at en liten gutt forsvinner. Handlingen ble lagt til en liten by i USA i 1983. Kompisene leter etter gutten. De finner en merkelig jente i stedet.