Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Streik også i Oslo

Fagforeningene Unio og YS Kommune i Oslo går ut i streik. Det skjer etter at meklingen brøt sammen onsdag morgen.

Arbeidstaker-orrganisasjonene Unio og YS Kommune tar folk ut i streik i Oslo. Partene klarte ikke bli enige i forhandlingene om lønn. Meklingen ble brutt onsdag morgen. Det sier Riksmekleren til nyhetsbyrået NTB.

– Oslo kommune hadde muligheten til å komme oss i møte. Den kunne vise at den setter pris på kompetansen til de ansatte. Det er de ansatte som sørger for at kommunen kan levere gode tjenester, sier Terje Vilno. Han leder forhandlingene i Unio Oslo.

LES MER HER: Enda flere ut i streik

Partene fortsatte meklingen langt på overtid. Likevel ble de ikke enige.

– Det er dumt at en streik nå går utover de som bor i Oslo kommune. Det er ingen annen mulighet enn streik. Det er når kommunen ikke er villig til å gi de ansatte samme utvikling i lønn som andre grupper i samfunnet får, sier Vilno.

LES MER HER: Streik stanser retur av asylsøkere

Unio i Oslo har først tatt ut 547 medlemmer som jobber i Oslo kommune, i streik. 88 medlemmer i YS. Blant disse er ansatte i Oslo Havn, Energi-gjenvinningsetaten og Bymiljøetaten. Blant disse er parkeringsvakter.

Det gjelder ansatte som skulle begynt på jobb etter klokka 12.00 onsdag. For YS begynner streiken torsdag morgen. Det sier mekler Geir Engebretsen.

– Dette er for at de skal ha litt tid til å forberede seg. Flere av dem som er tatt ut, jobber skift. Derfor må det settes et bestemt tidspunkt for når streiken starter, forklarer Engebretsen.

Forhandlingssammenslutningen KAH representerer LO-forbundene. De og Akademikerne fortsetter meklingen.

LES MER HER: Ikke rett til fri under streik