Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Streiken fortsetter

45.000 ansatte i kommuner i Norge streiker. Meklingsmannen var tirsdag i møte med partene.

Dag Nafstad er meklingsmann. Han forsøker å få de som jobber i kommunene og deres arbeidsgivere til å snakke sammen. Bare slik kan det bli en løsning.

Nafstad kom til Oslo fra Tromsø mandag kveld. De streikendes organisasjoner er Fagforbundet, Unio, YS og Akademikerne.

Dag Nafstad var sannsynligvis i møte med partene tirsdag morgen. Det opplyste Riksmeklingsmannens kontor til NTB.  Ingen av forhandlings-lederne var mulige å nå på telefon. Dermed er de trolig med på møtet.

Anders Folkestad er forbundsleder i Unio. Mandag kveld sa han at han ville se hva som skjedde tirsdag. Natt til tirsdag skulle han sove. Det skriver nyhetsbyrået NTB.


Mandag ettermiddag og kveld skrev flere nettaviser at arbeidstakerne og arbeidsgiverne i kommmunene (KS) hadde snakket sammen. Og at det kunne bli en løsning raskt. Samtidig ble forhandlings-lederne for Fagforbundet, Unio, YS og Akademikerne bedt om å holde seg i Oslo-området. Og de skulle ha mobiltelefonene sine på, skriver FriFagbevegelse.no

Streiken i kommune-sektoren startet 28. mai. Mange flere ble med i streiken 2. juni. Rundt 45.000 arbeidstakere er tatt ut i streik så langt.

LES MER HER: Flere i streik

Fagforbundet og YS tar ut 1.400 nye medlemmer i streik tirsdag morgen. Forbundene sier at det er folk som skulle vært tatt ut i første streikerunde.

Ansatte i mer enn 80 byer og fylkeskommuner streiker. De som bor i Tromsø, Bodø, Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Drammen merker streiken best. Skoler, barnehager og skolefritidsordningen er stengt. Eller tilbudet er mye mindre enn det pleier å være.  Streiken merkes også godt på sykehjem. Hos dem som har hjemmehjelp og de som trenger renhold. Det er også dårlig søppeltømming.

LES MER HER: Slik blir streiken