Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Streiken i Norwegian er over

Piloter i flyselskapet Norwegian har streiket i 11 dager. Tirsdag kveld var streiken over.

Mange av Norwegians fly har stått på bakken. 150.000 passasjerer har ikke kommet seg dit de skulle. Pilotstreiken i flyselskapet Norwegian har fått store følger. Men tirsdag kveld var streiken over. Da ble pilotene og flyselskapet enig om en løsning. Det melder nyhetsbyrået NTB.

Norwegian-leder Bjørn Kjos er svært lettet over at pilotstreiken i selskapet er avblåst. Flytrafikken skal være oppe å gå i løpet av onsdag ettermiddag.

– Jeg må si unnskyld til alle passasjerene. Dette skal vi virkelig få rettet opp igjen. Jeg er ekstremt lei meg for de problemene dette har medført for passasjene våre, sa Kjos til kanalen TV 2. Han var tirsdag med på en pressekonferanse ved Norwegians hovedkvarter på Fornebu.

– Jeg synes denne tiden har vært forferdelig. Jeg føler med passasjerene, sa Kjos også.

Nesten alle fly som flyr inne i landene i Skandinavia har stått siden 4. mars. I tillegg har de fleste flyginger mellom Oslo, Stockholm og København vært avlyst. Dermed har veldig mange merket streiken.

Norwegian har tilbudt pilotene jobbsikkerhet hos morselskapet Norwegian Air Shuttle. Den er for tre år og gjelder for alle piloter i Skandinavia.

– Vi har gitt jobbsikkerhet i tre år. Vi har mange nye fly på vei, og trenger de pilotene vi har. Vi kunne ikke gi en tariffavtale med moderselskapet. Vi fant derfor løsninger som fungerer for alle, sier Kjos.

Halvor Vatnar er leder for pilotene i Norwegian. Han sier flygerne har fått en nødvendig binding til morselskapet. De har fått likeverdige avtaler i Skandinavia . De har også fått felles muligheter for karriere. Kravet fra pilotene har vært at alle pilotene skulle ha de samme forholdene til selskapet de var ansatt i.  gså flygernes pensjon er endret. De vil få innskuddspensjon istedenfor ytelsespensjon. De har også sagt ja til en forsikring som er billigere. Flygerne er også enige med selskapet om en annen arbeidstid.

Hans-Erik Skjæggerud er leder i Parat. Han er glad streiken er over, og at alle passasjerene igjen kan komme seg dit de skal.

70 flygere gikk ut i streik lørdag 28. februar. Onsdag 4. mars ble alle 650 flygere i Norwegian tatt ut i streik.

LES MER HER: Har tapt mye penger

LES OGSÅ:
Pilotene streiker fortsatt