Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Streiken utvides

Flere streiker ved sykehusene. 15 personer ved Universitets-sykehuset Nord-Norge er nå i streik.

Siden 29. juni har ambulansepersonale, portører, helsesekretærer og hjelpepleiere streiket. Årsaken er at det ble brudd i lønns-forhandlingene mellom Spekter og YS. Arbeidstaker-foreningen Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS) og arbeidsgiver-foreningen Spekter, var veldig uenige. Striden handler blant annet om likelønn.

LES MER HER: Streik ved sykehusene

15 personer ved ambulanse-tjenesten i Tromsø er også tatt ut i streik. Universitets-sykehuset Nord-Norge i Tromsø (UNN) har sendt ut en bekymringsmelding til Fylkeslegen i Troms. Den sier at de er bekymret for hva streiken kan føre til.

Tor Øydvin er kommunikasjons-rådgiver ved UNN. Han sier at UNN  har fått dispensasjon fra streiken fram til onsdag. Det gjelder for de som jobber med ambulansene. Det betyr at UNN har like mange ambulanse-arbeidere som normalt. Likevel har UNN sendt ut bekymringsmelding. De sier at de er sårbare på mange andre områder også.
– Det gjelder betjening av laboratoriene. Og det gjelder å få sendt ut og svart på hendvendelser. Det skal også sendes svar på prøver fra legene, sier Øydvin. Det skriver nettavisa NRK.no.