Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Strengere korona-tiltak for Oslo kommer lørdag

Nordre Follo er stengt ned. Regjeringen varsler nye, strenge tiltak for Oslo. De blir kjent lørdag. Hensikten er å hindre smitte med det endrede korona-viruset.

Regjeringen har varslet at det kan komme nye tiltak for å hindre smitte med korona-viruset. De kan bli de samme som i Nordre Follo. Kanalen NRK skriver at helseminister Bent Høie vil stenge skoler og barnehager. Det gjelder i Oslo og Follo.

Ifølge NRK er tiltakene regjeringen vurderer de strengeste siden 12. mars.

Høie sier at det blir strengere tiltak. De vil gjelde for Oslo-regionen. Tiltakene blir først kjent lørdag.

– Regjeringen har nå mottatt råd fra Helsedirektoratet og Folkehelse-instituttet. Vi skal bestemme oss fredag kveld. Så vil de nye tiltakene bli fortalt i morgen, sier helseminister Bent Høie til kanalen TV 2.

I Nordre Follo er kjøpesenterne stengt. Skoler og serveringssteder er stengt fram til ut i neste uke. Kun apotek, matbutikker og bensistasjoner får holde åpent. Årsaken er ukjent smitte med det endrede korona-viruset.

Denne typen virus er svært smittsomt. Det kan skape en ny smittebølge. Det sa helse-direktør Gulvog på en pressekonferanse tidligere fredag.

Viruset kan ha spredd seg til kommunene rundt Nordre Follo. Nabokommunene holdt krisemøte fredag. De ønsker de samme tiltakene som Nordre Follo. Det sier ordfører i Moss, Hanne Tollerud.

Nabokommunene er Oslo, Enebakk, Ås, Vestby, Nesodden, Indre Østfold, Moss, Frogn og Våler.