Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Strengere regler i Bergen

Fra tirsdag gjelder nye korona-regler i Bergen.

Fra midnatt gjelder strengere korona-regler i Bergen. Reglene gjelder i to uker fremover, fram til 3. mai. Det meldte byrådsleder Roger Valhammer mandag.

Valhammer sier at mye smitte i Bergen skjer i private samlinger. Derfor blir det forbud mot å ha mer enn to gjester på besøk hjemme. Inntil ti personer kan være samlet. De må ha minst én meter avstand. 

De som bor alene eller kun to sammen, kan ha besøk av flere fra samme husholdning.

Det har vært mest smitte blant barn og unge den siste tiden. Derfor blir det rødt nivå på skoler og barnehager i områder med mye smitte. 

Det blir også stopp for innendørs idretts- og fritidsaktiviteter for alle under 20 år. Utendørs idretts- og fritidsaktiviteter for unge er lov. 

Det er plikt om å bruke munnbind der det ikke er mulig å holde én meters avstand. 

– Det setter store begrensninger på folks liv. Men det er fortsatt lov å møtes ute, ta en joggetur eller gåtur. Og alle kan fortsatt ha noen på besøk, sier Valhammer. 

Kommunen har også bestemt at svømmehaller, badeland, hotellbasseng og lignende skal holdes stengt. Det samme gjelder fornøyelsesparker, spillehaller, lekeland, bowlinghaller og liknende steder med aktiviteter for barn og unge.

– Dette er tøffe tak, spesielt det som rettes mot barn og unge. Det er ikke noe vi ønsker å gjøre. Men vi må gjøre det for å forhindre en større nedstenging, sier Valhammer.

På korttids-sykehjemmene er det lov med to faste besøkende per beboer. De kan komme to ganger i uka, og besøket på avtales på forhånd.