Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Strengere sikkerhet for norske jøder

Det jødiske samfunnet i Oslo har innført strengere tiltak for sikkerhet. Det er etter at en lærer og flere barn ble drept ved en jødisk skole i Frankrike.

– Dette kunne like gjerne skjedd i Norge. Vi føler oss slett ikke trygge, sier Ervin Kohn til avisa Vårt Land. Han er leder for Det mosaiske trossamfunn i Oslo. Det er den jødiske menigheten.

Trossamfunnet driver flere aldersboliger, samfunnshus og barnehage. Det er i tillegg til den jødiske synagogen. Nå har de gjort flere ting for å øke sikkerheten. De har også varslet politiet. Ifølge Kohn har politiet lovt å kjøre oftere forbi. Det er for å kontrollere sikkerheten ved bygningene til trossamfunnet.

– Vi er en utsatt gruppe. Vi skulle ønske det kunne stå politifolk her hele tiden, sier Kohn.

Bare den siste måneden har de registrert elleve hendelser mot jøder. Det er blant annet at noen har kastet flasker mot synagogen, og at noen har tegnet nazistiske symboler i snøen. Enkelte jøder har også fått drapstrusler.

Drapene ved den jødiske skolen i byen Toulouse skjedde mandag. Franske myndigheter frykter at gjernings-mannen er en seriemorder. Det er mulig rasistiske holdninger er grunnen til drapene, skriver nyhetsbyrået NTB.