Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Svenske journalister droppet karantene

Flere svenske journalister droppet karantene. Det var da de kom til Norge for å dekke skredet i Gjerdrum. Det skriver avisa VG.

Flere svenske journalister kom til Norge. Det var etter skredet i Gjerdrum i Viken. Flere av dem brøt reglene om karantene. Det skriver avisa VG. 

Alle som kommer til Norge, skal være i ti dagers karantene. Det gjelder også journalister. Likevel dekket flere svenske medier katastrofen i Gjerdrum. Kanalen TV 4 og avisene Expressen og Göteborgs-Posten hadde journalister på plass. Det bekrefter de til VG.

– Det er svært alvorlig og uheldig at karantene-reglene brytes av journalister som besøker Norge. Jeg synes det er rart at journalister som besøker Norge, ikke er kjent med norske karantene-regler. Det sier Bjørn Guldvog til VG. Han er helsedirektør.

TV 4 sier at de ikke fikk vite om reglene ved grensen. Dermed lot de være å bli i karantene. Expressen svarer at de mener regelen om karantene ikke gjelder dem. Årsaken er at de skulle jobbe med journalistikk i Norge. 

– Jeg vet ikke hva de referer til. I Norge er det karantene for utenlandske journalister som dekker saker. Det er ikke laget noe unntak, sier Guldvog.