Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Svindlet seg rik

«Bruno fra Nigeria» dro fra Arendal som en rik mann. Han lurte fire personer på en fest i helgen.

Fire personer ble lurt for 535.000 kroner. Nå er pengene trolig borte for alltid. Det skriver avisa Agderposten.

– Er man god til å trylle, kan man få til mye. I hvert fall på fest, sier Jens Martin Reiersølmoen til avisa. Han er politi-overbetjent i Arendal.

De fire personene traff hyggelige og sjarmerende «Bruno fra Nigeria» på byen. Afrikaneren ble med dem hjem på fest. Han sjarmerte personene med trylling med tusenlapper. De som var på festen åpnet etter hvert opp lommeboka.

– Nigerianeren la original-seddelen mot et hvitt papir. Så gnikket han fram det som så ut som nye sedler. Jeg kan tenke meg at han har gjort dette flere ganger. Og at mange er blitt lurt. Alt tyder på at nigerianeren var på svindel-turné, forteller Øyvind Tvedt til Agderposten. Han er advokatfullmektig.

En Arendals-mann gikk i banken og overførte 200.000 kroner til nigerianeren. Et par ga Bruno 35.000 kroner etter festen. Alle tre trodde pengene skulle doble seg. De skulle skje med nigerianerens tusenlapp-trylling.

Det er trolig en profesjonell bande som samarbeider om svindelen. Seks nigerianere er med på dette. Den samme nigerianeren har trolig også svindlet en annen person fra Arendal. Han gikk i banken og tok ut 300.000. Sparepengene skulle gå til ny bil. Nå er pengene borte.

Emneord

norge svindel