Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sykkel-VM får fint vær

Fra lørdag av konkurrerer verdens beste syklister i Bergen. Da slipper de regn.

Verdensmesterskapet (VM) i sykkel starter i Bergen i Hordaland til helga. Mange har lurt på hvordan været blir. Nå får vi svaret. Det blir stort sett tørt og rolig vind, er meldingen fra meteorologen.

– Det blir ganske bra. Det blir litt til og fra med skyer, men det blir ikke noe bergensvær. Det kunne vi fått, sier Vibeke Thyness. Hun er meteorolog ved Meterologisk institutt.

Det blir vind fra nord. Da blir det ikke så veldig varmt, men det kan bli 15–16 grader. Sykkel-VM foregår i én uke. Hvordan været blir i neste uke er mer usikkert.

– Vi får heie på pent vær. Foreløpig er det usikkert om det holder hele neste uke, sier Thyness.

Arrangørene av sykkel-VM får værvarsel flere ganger hver dag.

De siste dagene har været vært svært så skiftende på Østlandet. Det har skiftet mellom regn og sol. Det blir mer stabilt mot helga.

– Det er høytrykk på vei, så jeg tror det blir en bra sør for Dovre. Det kan komme en og annen byge, men så får vi noen dager med skarp, fin høstluft. Det er nordavind, så jeg tror vi skal være fornøyd med temperaturer på 15–16 grader, sier Thyness.

I indre deler av Østlandet kan det bli frost om natten.

Også Sørlandet og store deler av Vestlandet får en helg med bra vær.

– Det går et klart værskille ved Stad og Dovre, sier Thyness.

Været blir ganske bra sør for dette værskillet. Nord for skillet blir det regnbyger, også gjennom helga. Dette gjelder også Trøndelag.

I Nord-Norge blir været bedre i helga. Det kan regne litt på kysten. Det blir også litt kaldere.

– Det blir nok ikke mer enn en 5 til 7 grader. Det blir ganske rolige vind, og muligheter for å se både sol og nordlys. Men best sjanse for å se sola i helga er det nok i Sør-Norge, sier Vibeke Thyness.