Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tar farvel med prinsesse Ragnhild

Prinsesse Ragnhild, fru Lorentzen, bisettes fra Slottskapellet fredag. Kongefamilien og rundt 120 gjester er til stede.

Det lille Slottskapellet er beskjedent pyntet. Det er mange store kranser rundt båren til prinsesse Ragnhild. Den er dekket med et norsk flagg. Et stort hjerte står til høyre for båren. En krans i det svenske flaggets farger står på den andre siden. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Prinsesse Ragnhild er død

I tillegg til kongeparet og kronprinsparet er også Ragnhilds søster, prinsesse Astrid, fru Ferner, til stede. Det er også prinsesse Märtha Louise.

Også statsminister Jens Stoltenberg og stortings-president Dag Terje Andersen er til stede. Fra den svenske kongefamilien er kronprinsesse Victoria, prinsesse Kristine Bernadotte og Madeleine Kogevinas, Ragnhilds kusine, til stede.

Kongeparet holder en mottakelse på Slottet etter bisettelsen. Det er biskop Ole Christian Kvarme og domprost Olav Dag Hauge som holder bisettelsen.

Prinsesse Ragnhild skal senere gravlegges ved Asker kirke i Akershus. Det er i nærheten av statuen av sin mor.

Kjell Arne Totland er ekspert på kongehuset.

– Det blir en vakker og verdig avskjed for prinsesse Ragnhild i Oslo fredag. Torsdag sto hennes båre på Slottet. Der ble hun både døpt og konfirmert. Hun får sitt siste hvilested utenfor sin gamle sognekirke i Asker. Der ble hun viet til sin Erling i 1953, forteller han til Klar Tale.

Sist lørdag ble det holdt en minnestund ved prinsesse Ragnhilds båre. Det var da denne kom til Norge fra Brasil. Hun sovnet inn i sitt hjem i Rio de Janeiro i Brasil 16. september. Hun ble 82 år gammel. Datteren Ingeborg Lorentzen kom da sammen med sin datter Victoria. Mens Ragnhild Lorentzen, også kalt Lille-Ragnhild, kom med sin familie. Sønnen Haakon Lorentzen skulle først komme til bisettelsen fredag.

Alle statlige myndigheter skal flagge på halv stang fram til klokka 16:00 fredag.