Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tatt etter ni år på rømmen

En mann som er tiltalt for overgrep, ble pågrepet fredag. Da hadde han vært på rømmen i nesten ni år.

En mann var tiltalt for seksuell omgang med barn. Før rettssaken skulle starte, rømte han til Asia. Nå har politiet i Trøndelag pågrepet mannen.

Mannen fra Trøndelag er nå i 50-årene. Han er tiltalt for mange overgrep mot sin egen datter. Jenta var under ti år gammel da overgrepene skal ha skjedd. Det skriver Adresseavisen.

Rettssaken skulle egentlig gå for retten i løpet av 2010. Men da saken skulle starte, oppdaget myndighetene at mannen var i et land i Asia. Siden da har han vært etterlyst internasjonalt.

Over åtte år senere kom politiet endelig videre i saken. Da tok trønderen kontakt med ambassaden i landet han var i. Det var i forbindelse med passet hans.

– I forrige uke fikk vi beskjed om at han var på vei nordover. Fredag 3. august ble han pågrepet på Gardermoen, sier Anita Ravlo Sand til avisa. Hun er politiadvokat i Trøndelag politi-distrikt.

Mannen sier han har delvis straffskyld.

– Dette er en gammel sak. Han har erkjent delvis straffskyld. Men han innrømmer ikke alt. Han nekter for at det har skjedd noe med noen under ti år, sier advokat Tore Angen. Han har vært mannens forsvarer siden han igjen ble pågrepet.

Rettssaken starter i september. Tiltalte ble varetekts-fengslet i fire uker. Han ba om tid til å tenke på om han ville anke.