Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Taxi truffet av tog

En mann er livstruende skadd etter at en maxi-taxi ble påkjørt av et tog. Ulykken skjedde på en usikret plan-overgang.

Ulykker i plan-overganger er de vanligste jernbane-ulykkene i Norge. En plan-overgang er der biler kan krysse jernbanesporet. Fra 1997 til 2006 skjedde det 127 ulykker på plan-overganger. Det skriver avisa VG.

Ulykken skjedde ved en usikret plan-overgang torsdag. Det var mellom Skoppum og Barkåker i Vestfold. En mann ble kjørt med ambulanse til Vestfold sentralsykehus. En 38 år gammel mann ble livstruende skadd i ulykken. Han ble fløyet med luftambulanse til Ullevål universitets-sykehus i Oslo. Mannen ble behandlet torsdag ettermiddag. Sykehuset sier at tilstanden er kritisk. De to skadde er mellom 30 år gamle og 40 år gamle. En person lå fastklemt under maxi-taxien. Det skriver nettavisa VG Nett.

Taxien fløy flere meter gjennom lufta etter påkjøringen. Det sier et vitne som så ulykken.
– Jeg satt midt i togsettet. Vi merket at toget fløytet og bremset kraftig. Så hørte vi et smell. Da så vi maxi-taxien fly gjennom luften og lande utpå jordet, forteller Saga Davidsdottir. Det skriver nettavisa Aftenposten.no.

Toget var på vei fra Oslo til Skien i Telemark da ulykken skjedde.

Jernbaneverket har en egen liste over de farligste stedene. Det er 21 plan-overganger på denne lista. På disse overgangene har det vært 344 nesten-ulykker og ulykker de siste ti årene. En sikret plan-overgang betyr at det er bom, røde lys eller lydanlegg.