Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tenåringer blir kalt «barnemordere»

Stygge meldinger sprer seg på internett etter at en 13 år gammel jente ble funnet død nyttårsaften. Flere ber voksne være forsiktige med hva de sier.

– Nå må alle være forsiktige med hva de sier. Og med hvilke ord de bruker.

Det sier ordfører i Bærum, Lisbeth Hammer Krog, til nyhetsbyrået NTB.

Nyttårsaften ble en 13 år gammel jente funnet død på en hytte i Valdres. Jenta døde trolig av avmagring. Hun var elev på Lommedalen skole i Bærum fram til i høst. Moren mente at hun ble mobbet på barneskolen og på ungdomsskolen.

Nå blir tenåringer i Lommedalen kalt for «barnemordere» på nett. De hatefulle meldingene deles på sosiale medier. Det er voksne som har skrevet mange av meldingene.

– Jeg føler et stort ansvar for å hindre ulykke og lidelse i lokalsamfunnet. Vi skal huske at 13-åringer er barn. Det er vår oppgave å beskytte dem. Det er barna som er hardest rammet i denne saken, sier Krog.

Organisasjonen Unicef Norge jobber for barns rettigheter. Også de ber voksne om å roe ned. Det er viktig at folk er forsiktige med hva de skriver i kommentarfelt på sosiale medier, sier organisasjonen.

– Dette er en tragisk sak. Det skal ikke kunne skje. Det er politiets oppgave å finne ut hvordan det likevel kunne skje. Mange vet noe. Men få kjenner til alt som har skjedd. Vi ber folk vente til politiet har gjort jobben sin. Så kan de uttale seg, sier Kristin Oudmayer til kanalen TV 2.

Oudmayer er fagansvarlig i Unicef Norge.

Moren til jenta er siktet for å ha sviktet i omsorgen, slik at jenta døde. På onsdag må hun møte i retten. Der skal politiet vurdere om moren skal fengsles mens saken etterforskes.

LES OGSÅ: Døde trolig av avmagring

LES OGSÅ: – Hun skal bli frisk