Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Terror-fengsling bak lukkede dører

Oslo tingrett bestemmer om David Jakobsen skal sitte lenger i varetekts-fengsel mandag. Pressen får ikke være med.

Tre menn ble pågrepet av Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) 8. juli. De skal ha planlagt terror i Norge. De tre skal være
medlemmer i terror-gruppen Al-Qaida. De skal ha planlagt et stort bombeangrep mot Norge.

LES MER HER: Har pågrepet tre for terror-planer

Det er ventet at PST kommer til å legge fram bevis som ennå ikke har vært presentert for retten. Det skjer under fengslingsmøtet mandag. De nye bevisene skal styrke PSTs mistanke mot 31 år gamle Jakobsen.

Forsvarerne i saken fikk fredag sju ringpermer med dokumenter av PST. Kjell T. Dahl er forsvarsadvokat for Jakobsen. Permene er trolig alt bevismaterialet PST har i saken, ifølge Dahl.
– Etter vår mening endrer ikke dette hvordan saken står for Jakobsens del. Han er ikke enig i at varetekts-fengslingen skal forlenges, sier Dahl. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

PST vil at retten skal gi Jakobsen fire nye uker i varetekt. Også de to andre terrorsiktede. De ber også om at fangene får forbud mot å få brev, besøk og få snakke med media. PST ønsker at de tre terror-siktede skal sitte i full isolasjon i to uker. Det skriver nettstedet NRK.no.

Saken om Jakobsen blir bestemt mandag formiddag. Sakene til den antatte hovedmannen Mikael Davud og Shawan Sadek Saeed Bujak blir behandlet i rettet etterpå.