Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

To døde hentet opp fra vannet

Søndag druknet en kvinne i Tromsø. Mandag ble en livløs mann hentet opp fra vannet i Oslo. Nå gjør Rednings-selskapet seg klare til en travel sommer på sjøen.

En kvinne i 20-årene døde av drukning søndag kveld. Hun hadde vært på et flyte-dyr med en annen person, men det hadde veltet i ei elv. Den andre personen kom seg til land og sagt fra om det som hadde skjedd. Den døde kvinnen ble hentet opp fra Kistefossen i Salangen. Det er i Troms og Finnmark fylke.

En mann er død etter å ha blitt hentet livløs opp av vannet ved Bjørvika i Oslo mandag morgen. Politiet ber vitner melde seg. Det var folk som gikk forbi ved 6.20-tiden som varslet nødetatene. De sa at de så en livløs person der Akerselva renner ut i fjorden. Mannen fikk livreddende førstehjelp på stedet etter å ha blitt hentet opp. En time senere var han brakt til sykehus. Der ble han mandag formiddag erklært død.

Les mer: Ber folk passe på hverandre i sommer

Les også: Ni menn druknet i mai

Én av fire nordmenn sier de vil bruke mer tid på sjøen i sommer. Det sier også halvparten av alle mellom 18 og 22 år, ifølge en ny Sentio-undersøkelse. 

I år vil det bli rekord-mange båter på sjøen. For første gang blir det en million fritidsbåter i Norge, skriver Norboat. Det er organisasjonen for de som selger slike båter i Norge. Det betyr at Rednings-selskapet får mer å gjøre. De har 52 rednings-skøyter plassert langs hele kysten.

– Vi tror dette blir tidenes båt-sommer. Vi har ekstra rednings-fartøyer. Vi har vel aldri hatt flere båter ute og i beredskap enn det vi har akkurat nå. Vi har opplevd at vi får 40 prosent mer å gjøre i mai og juni så langt, sier Hasse Lindmo til avisen Bergens Tidende. Han er kommunikasjons-direktør i Rednings-selskapet (RS).