Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

To døde i båtulykke

To unge menn døde i en båtulykke. Det skjedde i Drangedal i Telemark natt til søndag.

To unge menn på 20 og 22 år døde i en ulykke med en båt natt til 1. mai. Ulykken skjedde i Drangedal i Telemark. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

De to var om bord i en båt med sju personer. Båten kjørte på en holme i Tokevannet i Drangedal kommune. Det skjedde like før klokken 01:00 natt til søndag.

– 20-åringen ble funnet av en mini-ubåt ikke langt fra stedet hvor ulykken skjedde. Han ble funnet klokken 21:48 søndag. Det sier Elise Gotliebsen til NTB. Hun er operasjons-leder i Telemark politidistrikt.

22-åringen ble funnet død like etter ulykken. Fem av de sju som var om bord i båten, klarte å redde seg i land. Blant de fem var to kvinner og tre menn. De kom seg i land på holmen og fikk varslet politiet.

Alle om bord var unge personer fra Drangedal. De var enten i slutten av tenårene eller i begynnelsen av 20-årene. Den yngste er født i 1994, den eldste i 1989.

En 21 år gammel mann ble lettere skadd i ulykken. Han ble brakt til Ullevål sykehus i Oslo. De fire andre om bord slapp uskadd fra ulykken.

– Vi er et lite samfunn. Så en ulykke som dette berører alle. Det sier Tore Halvorsen til nettavisa VG Nett. Han er fungerende ordfører i Drangedal.

Rundt 4.000 mennesker bor i Drangedal kommune. Søndag 1. mai skulle egentlig flaggene vaie fra kommunens bygg. Men ingen flagg ble heist.

– Vi har bestemt å ikke flagge i dag. Vi vil informere på kommunens hjemmesider, og sørge for at folk får den informasjonen de trenger, sier Halvorsen

De pårørende i Drangedal får krisehjelp. Drangedal kirke åpnet dørene tidlig søndag morgen. Kirken tok imot personer som ønsket å snakke om ulykken.

Politiet startet i løpet av dagen avhør av vitner og dem som overlevde ulykken. Ifølge VG Nett skal ingen av ungdommene om bord ha brukt redningsvest.