Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

To døde i bussulykke

En norsk og en taiwansk kvinne døde da to busser kolliderte ved Fardal i Sogn og Fjordane mandag.

To busser kolliderte ved Fardal i Sogndal mandag. Det var på riksvei 55 mellom Sogndal sentrum og Leikanger i Sogn og Fjordane. En norsk og en taiwansk kvinne døde i ulykken. Det melder nyhetsbyrået NTB.

Den ene bussen var eid av et svensk selskap. Sjefen for det selskapet mener at veien var for smal for turistbusser.

Den norske kvinnen satt i en lokalbuss fra selskapet Nettbuss. Den kolliderte med en svensk turistbuss. Det var ved 17-tiden mandag ettermiddag.

– Normalt sett skulle ikke bussen ha kjørt på denne veien. Den er veldig smal. Men på grunn av arbeidet i Gudvangatunnelen etter brannen i forrige uke ble trafikken ledet inn på denne veien. Det sier Göran Mellström til SVT. Han er direktør i det svenske busselskapet Bergkvarabuss.

LES OGSÅ: Brann i tunnel

Det var til sammen rundt 30 personer i de to bussene. Åtter personer ble sendt til sykehus. To kvinner ble fløyet til Haukeland universitetssjukehus i Bergen. Begge ble alvorlig skadd.

Seks andre ble sendt til Førde sentralsjukehus med lettere skader. Én person ble sendt til lege i Sogndal for undersøkelser.

De som ikke ble skadd, ble tatt hånd om av kommunens kriseteam i Sogndal.

Den svenske bussen var fra Kalmar. Den hadde svensk sjåfør og 22 asiatiske turister om bord.

Bussene traff hverandre i siden. Flere ambulanser og fire helikoptre kom til stedet. Det ble gitt førstehjelp.

Fylkesveien ble stengt i flere timer på grunn av ulykken. Veistrekningen har hatt ekstra stor trafikk den siste uka. Det er fordi Gudvangatunnelen er stengt etter tunnelbrannen.

Både politiet, Statens veivesen og Statens havarikommisjon skal undersøke årsaken til ulykken.

– Det er altfor tidlig å si noe om årsaken. Det sier Jørn Lasse Refsnes til NTB. Han er politiadvokat i Sogn og Fjordane politidistrikt.