Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

To jenter bortført i Moss

To jenter på fem og 11 år ble bortført i Moss torsdag morgen. Politiet etterlyser en svart bil.

To jenter som barnevernet hadde omsorgen for, ble bortført torsdag morgen. Det skjedde i Moss i Østfold. Jentene er fem og 11 år gamle.

Femåringen ble bortført fra Røysåsen barnehage i Moss. Jenta på 11 år ble bortført fra Verket skole. Bortføringen ved Verket skole skjedde klokka 08.45.

Begge barna bodde i beredskapshjem i Moss. Det er et midlertidig hjem som barnevernet har satt dem i. Jentene ble bortført i forbindelse med levering på skolen og i barnehagen.

Det yngste barnet ble tatt fra fostermor med makt. Det forteller politiet i Østfold. Gjernings-personene ble gjenkjent som barnas biologiske foreldre. Faren er en 45 år gammel tysker. Moren er 39 år gammel og ukrainsk statsborger.

Foreldrene bor i Bergen. De forlot stedet i en Ford Focus leiebil. Denne ble senere funnet på en rasteplass langs veien E6. Rasteplassen ligger ved restauranten Marché i Rygge i Østfold.

Politiet sier at gjernings-personene kan ha byttet ut leiebilen med egen bil. Det er en sort Nissan X-trail med registreringsnummer SV64553.

Både foreldrene og barna er etterlyst internasjonalt. Både grenseoverganger og svensk politi ble tidlig varslet.

De biologiske foreldrene og barna er trolig allerede i utlandet. Det sier politiet at de har grunn til å tro.

– Vi ser svært alvorlig på saken. Vi ønsker tips som gjør at vi finner barna så snart som mulig, sier Jon Granrud. Han er politiadvokat i Østfold politidistrikt.

– Vi har også vært i kontakt med politiet i Bergen. De skal ransake leiligheten til foreldrene. De skal se om de finner noe som kan si oss hvor de har reist, sier Granrud til Moss Avis.