Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

To menn dømt for IS-terror

To menn er dømt til fengsel. De dro til Syria og jobbet for terrorgruppen IS.

Onsdag ble to menn dømt til mange år i fengsel. Oslo tingrett mener mennene har jobbet for terrorgruppen Den islamske staten (IS) i Syria. Det skriver avisen VG.

Den norsk-pakistanske mannen er 46 år gammel. Han bor i Fredrikstad i Østfold. Den andre mannen er 23 år gammel. Han bor i Oslo, men har russisk statsborgerskap. 23-åringen er dømt til fengsel i syv og et halvt år. 46-åringen er dømt til seks år fengsel. Også sønnen til 46-åringen har tidligere blitt dømt for det samme. Det skjedde i fjor sommer. Han ble dømt til åtte år i fengsel.

Det var i august i 2004 at de to mennene dro til Syria. Begge to kommer opprinnelig fra Syria. De ble medlemmer av terrorgruppen IS. Der deltok de på en sharialeir i Tabqa utenfor Raqqa. Den yngste mannen sa i retten at han bare jobbet med å ta vare på skadde IS-soldater. Det trodde ikke Oslo tingrett på. Den eldste mannen forklarte at han ville bli med i en av opprører-gruppene i Syria. Tingretten mener begge mennene har vært aktive som krigere for IS.