Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Toåring ikke lenger i livsfare

En to år gammel gutt i Lindås i Hordaland er ikke lenger i livsfare. Han ble liggende i vannet i 45 minutter.

Forrige lørdag kjørte en to år gammel gutt utfor kaia i bestefarens bil. Gutten ble liggende i vannet i rundt 45 minutter. Bestefaren hoppet uti og for å redde ham. Også han måtte på sykehus. Ulykken skjedde i Lindås i Hordaland.

Gutten er nå ikke lenger i livsfare. Det skriver avisa Bergens Tidende.

– Han ble tatt ut av pustemaskin fredag og puster selv. Sånn sett er han utenfor livsfare, sier Einar Vatne til Bergens Tidende. Han er lensmann i Nordhordland lensmanns-distrikt.

Mandag formiddag snakket han med guttens foreldre.

– Gutten har så langt hatt en positiv utvikling. Bestefaren er skrevet ut fra sykehuset. Det går fint med ham, sier Vatne.

Ulykken skjedde på kaia i Bjørsvik lørdag 2. juni.

Den 69 år gamle bestefaren og guttens seks år gamle søster sto på kaia. Så begynte bilen å kjøre bakover. Sannsynligvis har toåringen startet bilen selv. Det kan ha skjedd mens den sto i revers.

Gutten ble sett av et ambulanse-helikopter. Det skjedde et stykke lenger ut fra der bilen sank. Han ble hentet opp av sjøen av brannmenn i en båt. Inne på kaia holdt redningsfolk på med livredning i rundt en time. Så ble barnet ble fløyet til sykehus.

De to ble lagt inn på Haukeland universitets-sykehus. Da var gutten kritisk skadd. Bestefaren var alvorlig skadd. Begge ble i en periode holdt i kunstig koma.

Den siste presse-meldingen fra sykehuset ble lagt ut onsdag 6. juni. Da skrev de at gutten fortsatt var kritisk skadd.