Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tok farvel med Agnes

Drepte Agnes Müller ble begravet fra Forsand kirke onsdag. Barna hennes og familie fra Tyskland var der.

36 år gamle Agnes Elisabeth Müller ble meldt savnet 16. april. Tre dager før ble hun drept av sin ektemann. Han senket henne på bunnen av Lysefjorden i Rogaland. Onsdag ble hun begravet fra Forsand kirke i Rogaland, skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Agnes Müller døde av kvelning

36-åringen kom til Norge fra Tyskland. Hennes barn på sju år og 11 år er oppvokst i Norge. De fulgte henne til graven onsdag. Familien hennes fra Tyskland var også der.

De to barna har blitt tatt hånd om av barnevernet i Forsand kommune. Det skjedde etter at faren ble pågrepet og siktet for å ha drept moren. Barna hadde hjulpet til med å dekorere kisten med blomster før bisettelsen.

– Det er spesielle omstendigheter som gjør at det er sterkt for de nærmeste og de andre som kommer. Det blir salmer og solosang, litt på tysk og mest på norsk, sa sogneprest Ole Wollert Meyer til kanalen NRK før seremonien.

Agnes Müllers ektemann er nå siktet for å ha drept kona med vilje. Han sa tirsdag kveld ja til nye fire uker i varetekt. Han ba samtidig om å få lov til å treffe parets felles barn. Det ønsker ikke politiet. Dette avgjør Jæren tingrett onsdag.

LES MER HER: Ektemannen tilstår drap

Forsand kommune prøver å finne et fosterhjem for de to barna . De er 7 år og 11 år, gamle.  Fosterhjemmet skal være et sted hvor de kan bli boende lenge. Kommunen og barnas familie mener at det er best for barna å bo på stedet de har levd mesteparten av sitt liv. Der har de også flest minner fra om moren sin.

LES OGSÅ: Den døde i fjorden var Agnes