Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tok norskprøve før familien dro til sjøen

Først tok kvinnen en muntlig norskprøve. Så dro hun og barna til sjøen på Tromsøya. Politiet etterforsker kvinnen for drap og drapsforsøk på sine barn.

Kvinnen i 20-årene døde selv mandag. Hun og tre barn ble funnet livløse i sjøen. Det var på Tromsøya i Tromsø.

Kvinnen gjennomførte en muntlig prøve i norsk på Voksenopplæringen, skriver avisa VG. Det skjedde noen timer før de fire ble funnet.

Politiet etterforsker kvinnen for drap og drapsforsøk. Den eldste jenta hennes er død. To andre døtre kjemper for livet. De ligger på sykehus i Oslo.

Kvinnen er opprinnelig fra Sudan. Hun var med i introduksjons-programmet i Tromsø. Der gikk hun på Voksenopplæringen.

Kari Henriksen er avdelingsdirektør i Tromsø kommune. Hun sier til VG at kvinnen tok en muntlig norskprøve. Det var få timer før politiet ble varslet om hendelsen på Fagereng.

– Men det var ingenting i situasjonen som ga grunn til uro, sier Henriksen.

Tirsdag sa politiet at kvinnen var mor til barna. Moren og den seks år gamle jenta døde på sykehus mandag kveld. To jenter på fire og ett og et halvt år har livstruende skader.

– Vi er fortsatt i en tidlig fase av etterforskningen. Vi jobber med flere teorier. Én teori er at mor kan ha påført døden til ett av barna. Og at hun har skapt den livstruende tilstanden til de andre barna, sa politiadvokat Gøril Lund. Hun jobber i Troms politidistrikt.

Mandag ettermiddag fikk politiet en melding fra folk. En barnevogn sto alene ved Fagereng på Tromsøya. Det gikk spor ned til vannet.

Politiet dro ut. De fant en kvinne og tre jenter livløse i sjøen. De lå åtte til ti meter fra land. Politifolk fikk dem i land.

De to jentene som overlevde ligger på Rikshospitalet i Oslo. Barnas far er på sykehuset med døtrene. Det sier bistandsadvokat Erik Ringberg.

Han har snakket med politiet. De kom til familiens hus etter det som skjedde mandag kveld.

– Han var ferdig på jobb mellom klokken sju og halv åtte. Klokken åtte var han hjemme. Da det banket på døren trodde han at det var familien som kom hjem. Det var politiet, sier venner av mannen til Nordlys.

Han ble avhørt av politiet samme kveld. De ser på ham som et vitne.