Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tom Hagen sier nei til nye avhør

Det var planlagt tre avhør av Tom Hagen i neste uke. Hans advokat Svein Holden sier de vil be om at avhørene blir avlyst.

Svein Holden sier til avisa VG at Tom Hagen har mistet tilliten til politiet. Det er det flere årsaker til. Hagen mener politiet er mindre opptatt av å finne kona Anne-Elisabeth, og mer opptatt av at han skal bli dømt. Han mener at politiet ofte deler personlig informasjon fra avhør med media. Han tror ikke nye avhør vil hjelpe på noe av dette. 

Tidligere denne uka ble et avhør avbrutt fordi Hagen var i dårlig form. Holden sier at Hagen er preget av det som skjer rundt ham.

Les også: Politiet avbrøt et avhør av Tom Hagen

– Han har i over 19 måneder blitt utsatt for et veldig stort press. I løpet av den siste tiden har han blitt arrestert av politiets beredskaps-tropp. Han måtte være i varetekts-fengsel uten at det var rett. Han ble også nektet å dra tilbake til sin egen bolig etter han ble sluppet fri. Dette er krevende opplevelser for en 70 år gammel mann, sier Holden.

Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen. Hun har vært savnet siden 31. oktober 2018. Han nekter for å ha noe med forsvinningen til kona å gjøre.