Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Torsdag får de vite om de kan åpne

Fornøyelsesparkene i Noreg er stengt. Torsdag får de vite om de får åpne i sommer.

Abid Raja er kulturminister. Han sier at det blir bestemt hva som skjer med fornøyelsesparker i sommer. Da skal regjeringen si hvilke regler som gjelder for årets sommer. 

Det er viktig for familier som skal på ferie i Norge i sommer, sier Silje Hjemdal. Hun er politiker på Stortinget. Hun er med i Fremskrittspartiet.

Les mer: Sommer uten festivaler og sport

– De store familieparkene i Norge bruker å gjøre seg klare for sommeren på denne tiden, sier hun. 

– Om sommeren fylles parkene med glade barn og familier. De er klare for fine opplevelser. For mange er parkene høydepunktet på sommeren, sier Hjemdal. Hun spurte Raja om når parkene får vite hva slags regler de må følge. Det gjorde hun i Stortingets muntlige spørretime.

Les videre: Forbered deg på en sommer hjemme

Raja sier at alt som skal åpne må være trygt, og følge reglene for å hindre smitte. Han sier at helsemyndighetene har lovet at det kommer nye råd torsdag.

– Jeg lar meg engasjere av dette. Jeg ønsker veldig gjerne at alle familiene i Norge skal få en flott sommerferie. Og at man også får gode opplevelser for store og små, sier Raja.

Les også: Sommer uten festivaler og sport

Akvariet i Bergen er en av flere parker som er åpne. Raja sier han da tror at de følger regelen om grupper på fem. Raja sier at han tror bransjene kan finne gode løsninger.

– Jeg tror bransjen går foran og tar ansvar. Det gjorde frisørene ved å få på plass en standard. Og mitt råd til veldig mange vil være å lage egne måter som gjør at bransjen kan åpne opp.

Les videre: Korps og kor øver sammen igjen