Norge

Tradisjoner bestemmer hva vi spiser i jula

Glem helse og sunnhet. I jula er det tradisjonene som bestemmer.

Bildet viser et kakefat med ulike julekaker på. Foto: Heiko Junge / NTB
SJU SLAG: Når jula kommer, kommer kakene på bordet. Og vi vil fortsatt ha kakene vi spiste som barn.
Publisert Sist oppdatert

Årets viktigste måltid nærmer seg. Julemiddagen er julens store høydepunkt for mange.

Og det er sikkert ingen overraskelse at ribbe og pinnekjøtt er de store favorittene på julaften i år også. Halvparten av oss skal spise ribbe i år, ifølge en undersøkelse fra MatPrat. 40 prosent skal spise pinnekjøtt.

Annechen Bahr Bugge er matforsker ved instituttet SIFO. Hun har forsket på hva vi spiser i jula og hvorfor.

For å lese saken må du være abonnent

Get instant access to all content

3 måneder

215,-

KJØP

6 måneder

395,-

KJØP

12 måneder

738,-

KJØP