Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Trapper ned letingen etter Sigrid

Skolestart gjør at de frivillige ikke kan lete like mye som før. Nå håper familien til Sigrid Schjetne at dusøren på 1 million kroner fører til flere tips.

Flere tusen vanlige personer har vært med i letingen etter Sigrid Schjetne. 16-åringen har vært forsvunnet i to uker. Hun kom ikke hjem til familien på Østensjø i Oslo.

LES MER HER: Etterlyser ny bil

På det meste har 500 personer møtt fram på Østensjø skole i Oslo. Det skriver avisa Aftenposten. Der har de fått beskjed om hvor de skal lete. Men mandag måtte mange av de frivillige tilbake til skolen. Også aktiviteter etter skolen gjør det vanskelig for mange å lete like mye som før.

Bengt Eriksen har vært med på å lede gruppene som leter. Han sier at de aldri hadde turt å håpe på at så mange skulle være med å lete. Men nå blir dagene travlere for mange, skriver nyhetsbyrået NTB.

– Vi har valgt å gå over til to søk i uka. Onsdag klokka 17.00 og søndag klokka 12.00, sier Gjermund Eide til VG Nett. Han er kontaktperson for familien til Sigrid. Eide sier at målet er det samme.

– Vi skal finne Sigrid, eller spor som leder oss mot henne, sier han.

De frivillige skal nå leter mer på områder de får tips og råd om. Folk som vil være med å lete, kan møte opp på Østensjø skole.

Lørdag bestemte familien til Sigrid seg for å utlove en dusør. De vil gi 1 million kroner til de som kan gi politiet viktige tips.

LES MER HER: Vurderer dusør for tips

Tom Schjetne og Ingrid Giskegjerde snakket til kanalen NRK lørdag. Nå er det to uker siden de så datteren sist.

– Når muligheten har dukket opp, så gjør vi det. Vi skal ha prøvd alt, og derfor gjør vi det. Noen vet, og vi oppfordrer de til å fortelle hva de vet, slik at vi finner Sigrid, sa Tom Schjetne.

– Noen må vite noe, ingen forsvinner i løse luften, sa Ingrid Giskegjerde.

Dusøren har gjort at politiet har fått flere tips, skriver NTB. Totalt har politiet nå fått inn rundt 2.000 tips i saken. Men ingen av dem har gjort at politiet har funnet Sigrid.