Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tre fylker gir Hareide støtte

Folk fra partiet KrF i tre fylker støtter leder Knut Arild Hareide. Der vil flest at KrF skal samarbeide med Ap og SV.

Spenningen øker i politikken. Vil Kristelig Folkeparti (KrF) fortsette å støtte dagens regjering? Eller vil de følge leder Knut Arild Hareides råd? Da skal i så fall partiet samarbeide med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Det vil være det samme som å vrake Erna Solberg som statsminister.

Fylkeslag i tre fylker stemte over saken mandag kveld. Et flertall i Hedmark, Buskerud og Finnmark vil samarbeid med Ap og Sp.

Det er landsmøtet som avgjør saken. Dit sendes folk fra alle fylkeslag i KrF. Hedmar, Buskerud og Finnmark skal sende 16 personer til sammen. 12 av dem vil stemme for å samarbeide med Ap og SV. Fire vil stemme for å fortsette samarbeidet med partiene i regjering.

Dermed har Hareide fått flere med seg i kampen om KrFs fremtid. Lørdag stemte Rogaland. Der ville 15 av 16 personer stemme for samarbeid med regjeringen. Da kalte Hareide inn til krisemøte i partiet.

Det skal velges til sammen 190 delegater til landsmøtet. 2. november skal KrF bestemme seg.

Avisa VG og kanalen NRK har gjort undersøkelser i fylker som ennå ikke har hatt møte. De viser at mange ønsker at KrF blir med inn i statsminister Erna Solbergs regjering.

KrF-leder Hareide har litt mindre tro på støtte enn han hadde i starten.

– Dette løpet er helt åpent, og ingen ting er avgjort, sa han til nyhetsbyrået NTB.