Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tre nye i Norge smittet av viruset

Tre nye personer i Norge er smittet med korona-viruset. Alle har fått smitten i utlandet.

Ingen av de tre nye smittede er alvorlig syke. Det sier Folkehelse-instituttet (FHI).

To av personene har tilknytning til utbruddet i Italia. De to bor i Oslo. Den tredje personen bor i Bærum. Denne personen er knytte til smitte fra Iran.

FHI har sendt ut en pressemelding om saken. Der skriver de at de tre har testet positivt med smitte fra korona-viruset.

De tre personene må holde seg inne og hjemme. De er isolert og skal ikke treffe folk. De følges opp av helse-tjenesten der de bor.

– Det er ikke uventet at vi nå ser nye tilfeller av covid-19, sier Geir Bukholm i FHI. Han er områdedirektør.

FHI mener fortsatt at smitten ikke er spredt i Norge. Det er nå fire personer til sammen her i landet som har testet positivt for korona-viruset.

Helse-vesenet forsøker å finne ut av hvem de smittede har vært i kontakt med. Disse blir bli fulgt opp der de bor. Det sier FHI.

Den smittede personen i Bærum har feber. Ellers er personen i ganske god form. Personen har hatt begrenset kontakt med andre. Kommunen har sporet opp personer den smittede har hatt kontakt med.

– Vi har ventet at det ville komme corona-smitte i kommunen sier smitteoverlege Bjørg Dysthe i Bærum kommune i en pressemelding.

En nordmann i utlandet er også syk med viruset. Han er på et sykehus i Firenze i Italia. Men mannen var nylig i Norge på besøk. Det fortalte lokale myndigheter i Italia til Klar Tale.

Onsdag kveld kom nyheten om Norges første smittede: En kvinne i Tromsø har testet positivt på det nye korona-viruset. Hun er også i karantene hjemme.

Flere medier skriver at mange andre norske sitter i karantene hjemme. Årsaken er blant annet at de har reist i land eller områder der mange er syke av covid-19. Noen har tester som de ennå ikke har fått svar på.