Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Trenger hjelp fra Kripos

Politiet trenger hjelp fra Kripos. De vil finne ut hva som skjedde i gassulykke der to døde og to er skadet.

Politiet i Buskerud ønsker hjelp fra Kripos. De leter etter grunnen til en gassulykke i Hokksund. I ulykken døde to stykker og to ble hardt skadet. Det er ikke sikkert hvordan det går med de to skadene ennå.

– Så langt er det ikke noe som gjør at vi tror at det er noe annet enn en ulykke. Men vi vil be om hjelp fra Kripos til etterforskingen, sier Stig Rønneberg. Han er lensmann ved Øver Eiker lensmannskontor.

En sju år gammel gutt døde i ulykken. Søsteren hans på ni år ble funnet veldig hardt skadd. Ulykken skjedde i ei hytta ved Lauvtjern ved Hokksund lørdag kveld. Moren til barna var 31 år gammel. Hun døde også. En mann i 20-årene er lagt inn på Ullevål sykehus. Han har skader han kan dø av. Dette fortalte Søndre Buskerud politidistrik mandag.

Sykehuset forteller at de døde av forgiftning. Politiet sier at det luktet gass i hytta. En gasslekkasje er sannsynligvis årsaken til ulykken.

Mandag snakket politiet om hva de skal gjøre videre.

– I dag fortsetter vi med undersøkelser i saken. Vi har også avhør av de som kan ha sett noe, sier Stig Rønneberg.

Det var moren til den døde 31-årige kvinnen som meldte fra om ulykken. Hun hadde ikke fått tak i datteren sin på telefon. Derfor dro hun til hytta.

Terje Bråthen er ordfører i Modum kommune. Han sier at kriseteam er tilstedet for de som trenger det.

– Bygda er i sorg. Det er flere på arbeidsplasser, skoler og barnehager som kjente dem som var i ulykken. Nå må vi ta vare på hverandre. Vi må hjelpe dem som har det verst, sier Bråthen på kommunens hjemmeside.