Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Trenger ikke pelsdyr-oppdrett

Bygdene mister ikke arbeids-plasser hvis pelsfarmer legges ned. Det viser en ny rapport.

Både Senterpartiet (Sp) og Høyre vil beholde pelsdyrfarmene. Det vil de selv om det stadig kommer nye avsløringer om at pelsdyr lider. De frykter at bygdene vil miste mange arbeids-plasser. Det kan gjøre at mange flytter ut av bygdene. Det er dersom pelsfarmene legges ned. Nå viser en ny rapport at det ikke stemmer, skriver Dagsavisen.

LES MER HER: Går i fakkeltog mot pels

Nesten alle som har sluttet med oppdrett av pelsdyr, blir værende på gårdene sine. 84 pelsdyr-oppdrettere har sluttet de siste årene. Bare tre av dem har flyttet fra gårdene sine. Resten har funnet seg annet arbeid der de bor. Mange har begynt med en annen type landbruk. Andre har satset mer på jobber de allerede hadde i tillegg til pelsdyr-oppdrett. Det lokale næringslivet ble ikke svekket fordi pelsfarmene forsvant. Det viser en rapport fra Norsk institutt for landbruks-forskning.

– Dette må politikerne få med seg, sier Live Kleveland. Hun er juridisk rådgiver i organisasjonen Dyrevernalliansen.

LES MER HER: Vil ikke drepe dyr for pels

Regjeringen er splittet i synet på pelsdyr-oppdrett. Både Arbeiderpartiet (Ap) og Sosialistisk venstreparti (SV) ønsker å forby næringen. Sp kjemper for å beholde den.

Harald Oskar Buttedahl fra Sp er statssekretær i Landbruks-departementet. Han sier han ikke tror på det forskerne har kommet fram til.

– Jeg har lest mange rapporter fra Norsk institutt for landbruksforskning. Denne er av de minst imponerende, sier han. Det skriver nyhetsbyrået NTB.