Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Trodde militærleir kunne være mål for terror

Torsdag forberedte Forsvaret seg ekstra mot terror. Det skjedde fordi forsvars-samarbeidet NATO varslet om et mulig angrep på en militærleir.

Det norske Forsvaret innførte beredskap mot terror torsdag. Det betyr at de forberedte seg ekstra mot terror. Det skjedde fordi forsvars-samarbeidet NATO varslet at en norsk eller en nederlandsk militærleir kunne være mål for terror. Det skriver avisa Dagbladet.

Avisa skriver at Forsvaret fikk beskjeden for litt under en uke siden. Saken ble undersøkt av Forsvarets etterretnings-tjeneste, E-tjenesten.

Det ble innført beredskap mot terror i kategori A torsdag klokka 14.00. Det er den laveste formen for beredskap. Forsvaret ville da ikke si hvorfor de hadde innført beredskap.

Det var ikke dramatisk at dette skjedde. Det sier statssekretær Hans Kristian Amundsen ved Statsministerens kontor.

– En generell vurdering av en trussel førte til at Forsvaret satte i gang tiltak på laveste nivå, sier Amundsen.

LES MER HER: Umulig å sikre seg mot terror

Politiet fikk ikke beskjed om den mulige trusselen. Forsvaret innrømmet at rutinene for å varsle politiet kanskje ikke har vært gode nok.

– Vi ser at vi kanskje må se gjennom rutinene en gang til, sier Erik Gustavson til kanalen NRK. Han er operativ leder i Forsvarsstaben.

Ifølge avisa VG driver Norge overvåkning av terrorgrupper i utlandet. Det er Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) og E-tjenesten som overvåker. De har mistanker om planer om terrorangrep i Norge og andre land.